Događaji, Kultura, Novosti, Obrazovanje|

Povodom međunarodnog Dana osoba sa invaliditetom u Velikoj sali Općine Vogošća, u subotu 3.12.2022.godine Udruženje MAK upriličilo je donatorsko veče za renoviranje Centra za senzornu integraciju u Vogošći.

Inače, Udruženje MAK osnovano je prije tri godine, do sada je implementiralo više od 30 projekata i broji preko 300 članova. Od projekata u samom udruženju izdvajaju projekte „Igračka za sve“ i „Tretmani senzorne integracije za djecu sa poteškoćama u razvoju“.

U prostorijama koje je udruženje dobilo na korištenje od Općine Vogošća uspostavljen je Centar za senzornu integraciju. Na terapijama, samo u Vogošći, na godišnjem nivou učestvuje oko pedesetero djece, zatim njihovi roditelji koji pristupaju savjetovanju, a edukacije prate i saradnici centra, stručnjaci iz raznih oblasti kao što su zdravstveni radnici, pedagozi, psihoterapeuti i defektolozi.

Donatorskoj večeri je prisustvovao i v.d. načelnika Općine Vogošća Migdad Hasanović te se i obratio prisutnima. U tom obraćanju je, vrlo emotivno, govorio i o iskustvima iz najbližeg okruženja i značaju kakav imaju organizacije poput MAK-a, te najavio nastavak podrške Općine Vogošća ovom udruženju.

Obratila se i predsjednica Udruženja MAK Enisa Aganović, a govorili su i roditelji kao i edukatori i terapeuti.

U ponedjeljak 05.12.2022.godine zvanično je potpisan i novi Sporazum između ovog udruženja i Općine Vogošća.

Comments are closed.

Close Search Window