Uprava|

Drage moje sugrađanke i sugrađani,

dozvolite da vam se od srca zahvalim na ukazanom povjerenju. Ali isto tako dozvolite da neke ljude posebno istaknem. Zahvala ide mojoj porodici bez čije podrške i strpljenja ne bih imao oslonac u ovoj političkoj borbi. Hvala Stranci demokratske akcije koja me je prepoznala kao adekvatan kadar za ovu poziciju i dala mi podršku tokom cijele kampanje. Hvala timu koji je neumorno radio na prezentaciji i naše platforme i mene kao kandidata. Hvala kolegama iz Demokratske fronte koji su mi dali nesebičnu podršku. Hvala i mom protukandidatu, gospodinu Šeraku koji je, čak i u ovakvoj situaciji podgrijane političke atmosfere u zemlji znao da ostane iznad bilo kakvih ličnih uvreda ne silazeći nikad ispod crvene linije pristojnosti. Smogao je snage da ostane dostojanstven i u porazu i čestitao mi pobjedu. Kao što sam i ranije rekao boriću se protiv bilo kakvih podjela koje mogu samo usporiti naš razvoj. Hvala svima onima koji su glasali za mene. Moja obaveza je da im dokažem i pokažem da nisu pogriješili. Hvala i onima koji nisu glasali za mene. Nastojaću i njima da dokažem da nisu bili u pravu. Naravno, ne zanemarujući njihove primjedbe, a sve u nastojanju da radim u potpunosti u interesu građana.

Drage moje sugrađanke i sugrađani nisam se razbacivao obećanjima prije izbora. Ali sada mogu nešto da vam obećam. Obećavam vam da sve ono što sam rekao pred izbore nije nikakva prazna politička priča od koje neće biti ništa kada izbori prođu. Sve što sam najavio imam namjeru i realizovati. Uz vašu pomoć, naravno. I uz pomoć svih kreativnih, pametnih, talentovanih i vrijednih ljudi kojima Vogošća obiluje. Neću se libiti da od svakoga zatražim i mišljenje i savjet. A onda donijeti odluku.

Kao što sam i najavio, namjeravam provesti digitalnu transformaciju općinske uprave. Namjeravam istrajavati na ovim velikim infrastrukturnim projektima koje smo već otpočeli. I namjeravam, koliko je god to moguće, biti na terenu gdje god to bude potrebno. Moje duboko uvjerenje je da ništa ne može zamijeniti neposredni ljudski kontakt.

U trenutku kada sam znao da je moja pobjeda na izborima osigurana rekao sam da sam na ovaj način potpisao svojevrsni ugovor sa građanima. I pozivam vas da budete moj korektiv i pratite da li kao općinska administracija ispunjavamo stavke iz tog ugovora. Niko nije bezgriješan i zato je važno da na vrijeme budemo upozoreni na eventualne greške kako bismo ih ispravili.

Takođe vam želim naglasiti da, iako sam izabran kao kandidat SDA, samim činom izbora moja odgovornost postaju svi građani Vogošće. I oni koji su glasali za mene i oni koji nisu. I oni koji dijele moju stranačku pripadnost, kao i oni iz drugih stranaka ili oni nezainteresovani za političko organizovanje. Naravno, ideološki i politički ja ostajem vjeran principima SDA, ali to ne znači da će oni koji drugačije misle ili vjeruju biti diskriminisani na bilo koji način. Pogotovo ne znači da treba očekivati bilo kakvu osvetoljubivost ili revanšizam. Vogošća je briga svih nas i tako treba da se ponašamo. Da svako od nas uradi koliko može da bi u Vogošći bilo bolje svaki dan bar za jedan pedalj.

Uvjeren sam da će i viši nivoi vlasti prepoznati ovo opredjeljenje i podržati naše projekte kao što su i do sada radili. Mi ćemo nuditi ozbiljne i kvalitetne projekte, a siguran sam da u nadležnim institucijama viših nivoa vlasti imamo ozbiljne partnere koji će te projekte znati prepoznati.

Dan nakon što ste iskazali svoju izbornu volju ja mogu samo da vam poručim:

HVALA VOGOŠĆO!

Comments are closed.

Close Search Window