Obrazovanje|

Učenici VII 4 razreda Osnovne škole „Mirsad Prnjavorac“ izrazili su želju da im na času predmeta Građansko obrazovanje gost bude novoizabrani načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović. Ovu ideju su zdušno podržali i načelnik i rukovodstvo škole i ona je realizovana 20.02.2023.godine.

Učenici su pripremili kompletan projekat na temu potrebe i mogućnost izgradnje biciklističkih staza na području Vogošće. Vrlo studiozno su prišli ovom problemu, te analizirali potrebe, mogućnosti i prepreke pri realizaciji tog projekta, te ponudili konkretna rješenja i izradili akcioni plan. Načelnik Hasanović je bio prijatno iznenađen kvalitetom ponuđenog projekta u svim njegovim fazama.

Nakon prezentacije projekta zadržao se do kraja časa u razgovoru sa učenicima i odgovarao na njihova brojna pitanja. Potvrdio je da je izgradnja biciklističkih staza jedan od prioritetnih projekata Općine Vogošća te je svojim domaćinima predstavio dinamiku rješavanja ovog problema konkretno im govoreći o tome koja je prva staza planirana za izgradnju, kao i koja će biti prva faza prve staze.

Govoreći za RTV Vogošća istakao je da mu je bilo posebno ugodno provesti 45 minuta u društvu učenika, kao i da ga posebno raduje da je sve ovo realizovano na njihovu inicijativu.

Comments are closed.

Close Search Window