Komunalna infrastruktura|

U MZ Hotonj danas je ozvaničen početak radova na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u nekoliko ulica tačnije Rašida Bešlije, Mitra Šućura i Hotonj 4. U narednih 6 mjeseci radit će se na zamjeni azbestno – cementnog cjevovoda  u dužini od oko 6 kilometara. Sredstva za realizaciju ovog projekta osigurana su putem  Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)  i kantonalnog Ministarstva komunalne privrede.

Izvođač radova je firma “Mibral” d.o.o. Sarajevo, a investitor KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Sarajevo.  Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS i preduzeće “Vodovod i kanalizacija” početkom februara  potpisali su  Ugovor sa Konzorcijem “Mibral” kao izvođačem radova na Projektu rekonstrukcije vodovodne mreže Kantona Sarajevo – Tranša II.  Radovi će se izvoditi u 45 ulica, a neke od njih su ulice: Mula Mustafe Bašeskije, Maršala Tita, Kemala Kapetanovića – Grbavica, dio ulice Hamdije Čemerlića, Behdžeta Mutevelića, Aleja Bosne Srebrene, Osik, Huseina Đoze, Mitra Šućura, te Rašida Bešlije, itd.

Vrijednost ugovora je 9,8 miliona eura i finansira se kreditnim sredstvima EBRD-a.

KJKP “Vodovod i kanalizacija” će o dinamici radova i režimu vodosnabdijevanja lokaliteta gdje se radovi budu odvijali blagovremeno obavještavati potrošače, iako se ne očekuju duži prekidi u snabdijevanju vodom zbog izvođenja ovih radova.

Comments are closed.

Close Search Window