Općinsko vijeće|

Općinsko vijeće Vogošća održalo je 28.02.2023.godine svoju 23. redovnu sjednicu.

Nakon redovnih uvodnih tačaka kao što su Vijećnička pitanja i inicijative i Izvještaj o realizaciji vijećničkih pitanja i inicijativa usvojena je Odluka o odobravanju i izdvajanju novčanih sredstava iz Budžeta Općine Vogošća za 2023. godinu za RVI 100% I grupe –paraplegičare sa mjestom prebivališta na području općine Vogošća.

Usvojeno je i nekoliko izvještaja i to: Izvještaj o radu Pravobranilaštva Općine Vogošća za period 01.01.-31.12.2022. godine, Izvještaj o radu Savjeta mjesnih zajednica i finansijski izvještaj za 2022. godinu sa Programom rada Savjeta mjesnih zajednica za 2023.godinu, Izvještaj o korištenju javnih površina sa stepenom naplate za 2022.godinu, te Izvještaj o stanju poljoprivrede na području općine Vogošća za 2022.godinu. Općinsko je usvojilo Rješenje o utvrđivanju javnog interesa za izvođenje radova na izgradnji dionice Prve transferzale, poddionica Tunel Kobilja Glava – Donji Hotonj.

Na kraju sjednice novoizabrani općinski načelnik Migdad Hasanović, koji je istog dana dobio uvjerenje o dodjeli mandata od Centralne izborne komisije, položio je svečanu zakletvu pred vijećnicima.

Prije 23. Redovne sjednice, a u povodu Dana nezavisnosti održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća, te položeno cvijeće na spomen obilježja. U okviru Svečane sjednice pročitani su najuspješniji literarni radovi koje su učenici vogošćanskih osnovnih škola pisali na temu Dana nezavisnosti. Nagrađene su učenice Merjem Išerić (treća nagrada), Aida Mulahmetović (druga nagrada) i Ena Hamza (prvo mjesto).

Kompletan snimak Svečane sjednice možete pogledati u programu Televizije Vogošća u srijedu 01.03.2023.godine od 20 sati, a snimak 23.redovne sjednice u subotu 04.03.2023.godine od 14 sati.

Comments are closed.

Close Search Window