Događaji|

Jedan od najznačajnijih datuma u historiji glavnog grada naše zemlje, 6. april i ove godine obilježen je dostojanstveno i u Vogošći. Na današnji dan 6. aprila 1945. godine Sarajevo je oslobođeno od fašizma, a 47 godina kasnije, počela je opsada Sarajeva, najduža u modernoj historiji ratovanja, koja je trajala 1425 dana.

Na lokalitetu spomenika na Đindinom brdu, u prisustvu velikog broja delegacija i gostiju te učenika OŠ „ Zahid Baručija“ i “Mirsad Prnjavorac”, obilježena je 78. godišnjica oslobođenja Sarajeva i Vogošće , kao i 6. april Dan grada Sarajeva. Prisutnima se obratio načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović koji je govorio o važnosti obilježavanja sarajevskih aprila.

Svoje literarne radove i recitale pročitali su učenici OŠ „Zahid Baručija“ Farah Osmić, Hena Hasanović i Admir Alispahić. Prigodan referat pročitala je studentkinja Erna Menzilović, dok su pjesme “Sarajevo ljubavi moja” i “Pismo prijatelju” otpjevali Amila Grbo i Davud Dučić. Obiljažavanju su prisusvovali i mališani vogošćanskog vrtića “Ljiljani”.

(preuzeto sa web portala RTV Vogošća)

Comments are closed.

Close Search Window