Događaji, Općinsko vijeće|

Općinsko vijeće Vogošća održalo je 31.05.2023.godine svoju 26. redovnu sjednicu. Na samom početku sjednice vijećnik Fuad Abaspahić obratio se kolegama u vijeću zahvalivši im na dosadašnjoj saradnji uz želju da se uspješan rad i dalje nastavi. Naime, gospodinu Abaspahiću potvrđen je mandat u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i ubuduće će tamo obavljati zastupničku dužnost.

Razmatrano je pet informacija koje se odnose na Izvještaje o radu komunalnih preduzeća u prošloj godini.

Nakon redovnih uvodnih tačaka kao što su Vijećnička pitanja i inicijative, vijećnici su usvojili prijedlog Plana zimskog održavanja puteva na području općine Vogošća u sezoni 2023./2024.godina, kao i Izvještaj i finansijski izvještaj o zimskom održavanju puteva na području općine Vogošća u sezoni 2022./2023. godina.

Općinsko vijeće je donijelo i odluku o pokretanju postupka prema dužnicima Općine Vogošća za izmirenje glavnog duga i troškova sudskog postupka uz otpis zakonskih zateznih kamata. Tu je i  Odluka o usvajanju Regulacionog plana „Centar-Vogošća“ u formi nacrta. Nacrt je upućen u javnu raspravu koja će trajati 30 dana.

Usvojen je i Plan manifestacije „Vogošćanski dani 2023“. Prema usvojenom Planu „Vogošćanski dani 2023“ trebali bi biti održani u periodu od 10.06. do 30.06.2023.godine. Vijećnici su k znanju primili i Informaciju o radu sportskih i ostalih udruženja koja se finansiraju iz Budžeta Općine Vogošća za 2022.godinu.

Snimak 26. redovne sjednice Općinskog vijeća Vogošća možete pogledati u programu Televizije Vogošća u subotu 03.06.2023.godine od 14 sati.

Comments are closed.

Close Search Window