Događaji|

U Centru Sumero je 15.06.2023. upriličen Dan otvorenih vrata. U okviru ovog projekta predstavljen je rad Saveza SUMERO i zajedničko planiranje narednih koraka saradnje za dobrobit osoba sa invaliditetom.

U okviru Dana otvorenih vrata koji Savez Sumero organizuje u saradnji sa međunarodnom organizacijom People In Need, a pod pokroviteljstvom Češke razvojne agencije organizovana su dva panela na kojem su učestvovati Ambasadorica Republike Češke NJ.E. Ivana Hlavsová, ministar rada i socijalne politike FBiH, g. Adnan Delić, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH g. Sevlid Hurtić, načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović,  kao i samozastupnici – mlade osobe sa invaliditetom.

Bila je ovo prilika za predstavljanje projekta “Život u zajednici” , odnosno prezentacija pozitivnih efekata ovog projekta, te promocija procesa inkluzije osoba sa invaliditetom kao i njihovog samostalnog života i aktivnog uključivanja u društvenu zajednicu.

Centar Sumero posjetio je i općinski načelnik Migdad Hasanović sa saradnicima. Gospodin Hasanović je naglasio od kolikog je značaja za zajednicu što imamo jedan ovakav Centar u Vogošći. Istakao je i da je rad na integraciji osoba iz marginaliziranih grupa trajna zadaća svih, te da je na tom zadatku od ključne važnosti partnerstvo lokalne vlasti i nevladinog sektora. Dosadašnja saradnja Centra Sumero i Općine Vogošća obostrano je ocijenjena kao vrlo kvalitetna, a razgovaralo se i o načinima na koji bi mogla biti unaprijeđena.

Comments are closed.

Close Search Window