Novosti|

U sali Općine Vogošća održana je prezentacija Mape puta digitalne transformacije Općine Vogošća uz prisustvo Općinskog načelnika Migdada Hasanovića i saradnika te predstavnika UNDP –ija. Ovaj planski dokument usmjeren je na jačanje kapaciteta općinske uprave uz jasno postavljene ciljeve, te implementacijom planiranih aktivnosti, kao i konačnom evaluacijom i daljnjim monitoringom implementiranih projekata.
Mapa puta digitalne transformacije sadrži prioritetne mjere koje je neophodno provesti kroz ciljane projektne aktivnosti kako bi se razvile usluge građanima i privredi u skladu sa njihovim potrebama i očekivanjima.

“Sprovođenje digitalne transformacije Općine Vogošća nameće se kao imperativ obzirom na nesporne benefite u smislu kvalitetnijih usluga, efikasnijeg poslovanja, značajnih ušteda, veće transparentnosti i zadovoljstva korisnika, a što doprinosi i snažnijem učešću građana/poslovne zajednice i organizacija civilnog društva u javnom životu” rekao je načelnik Hasanović tokom svog obraćanja.

Ovaj dokument izrađen je u okviru projekta „Digitalna transformacija u javnom sektoru u BiH“ koju implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Comments are closed.

Close Search Window