Kultura|

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca – Unija veterana općine Vogošća na više lokaliteta 02.08.2023.godine obilježena je trideset i prva godišnjica formiranja 3. Vogošćanskog odreda i bitke za Ravni Nabožić. Klanjanjem podne namaza, učenjem Dove te polaganjem cvijeća na spomen-obilježju, brojne delegacije su na Ravnom Nabožiću odale počast šehidima i poginulim borcima. Obilježavanju su prisustvovali predstavnici boračkih udruženja i Općine Vogošća, učesnici bitke, porodice šehida i poginulih boraca, kao i predstavnici javnog i kulturnog života.

Prigodan program uz čitanje literarnih radova pripremili su učenici vogošćanskih Osnovne škole „Porodice ef. Ramić“. Pročitani su radovi  Iman Kujundžić, Esme Bajramović i Mejre Kljajić. Učenice su pročitale i imena pedest i jednog šehida koji je na tom prostoru položio svoj život u borbi za slobodu. Okupljenima su se obratili općinski načelnik Migdad Hasanović i član Upravnog odbora Jedinstvene organizacije boraca – Unija veterana općine Vogošća Sadik Čutura.

Jedinstvena organizacija boraca – Unija veterana općine Vogošća je uručila i zahvalnice pojedicima i kolektivima zaslužnim za njegovanje kulture sjećanja u Vogošći.

Također su povodom ovog značajnog datuma rodbina i prijatelji nastradalih, ranije obišli spomen–obilježje u Semizovcu te mezarje u Brezi.

Comments are closed.

Close Search Window