Uprava|

Općinski načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović, sa saradnicima, posjetio je 25.09.2023.godine kompaniju “Farmavita” d.o.o., koja se sa sjedištem nalazi u općini Vogošća. Ova posjeta je realizovana u skladu sa opredjeljenjem da općinska administracija uspostavi čvršću i stalnu komunikaciju sa privrednim subjektima u Vogošći kao nosiocima razvoja lokalne zajednice. “Farmavita” d.o.o. je uspješna kompanija koja je u 2022.godini ostvarila prodaju u iznosu od preko 70 miliona konvertibilnih maraka.

Prilikom posjete  načelnik je razgovarao sa Benjaminom Šahovićem, predjsednikom Uprave ove kompanije i sa Enisom Babić, članicom Uprave. Obostrano je izraženo zadovoljstvo najavljenom praksom posjete kompanijama kako bi se unaprijedila saradnja i otklonili eventualni problemi koji se mogu pojaviti na relaciji privrednici – lokalna zajednica.

Zdušno je podržan i najavljeni projekat pokretanja web portala koji bi predstavio privrednike Vogošće, te dogovoreno da se već naredne sedmice održi sastanak na kojem bi se konkretizirali predloženi koraci.

Načelnik je sa saradnicima obišao i proizvodne pogone “Farmavite” i uvjerio se na kom nivou poslovanja se nalazi ova ugledna farmaceutska firma.

Comments are closed.

Close Search Window