Obrazovanje|

Općina Vogošća je,putem KJKP “Park”, renovirala igralište u sklopu vrtića „Ljiljani” u Vogošći. Ovi radovi izvođeni su u periodu od 26.09. do 28.09.2023. godine. Cijena radova je 5.400,00 KM sa PDV-om.

Prilikom izvođenja ovih radova izvršena je ugradnja lanaca i sjedalica za 8 standardnih ljuljački, ugradnja lanaca i sjedalica za 2 bejbi ljuljačke, ugradnja 12 sjedalica na klackalicama, postavljanje 18 štafli na pješčanik, farbanje mobilijara i drvenih štafli na klupama, pljevljenje i čišćenje igrališta kao i razasipanje 5 kubnih metara frakcije – rizle.

Renovirano igralište je obišao općinski načelnik Migdad Hasanović sa saradnicima. Tom prilikom je izrazio zadovoljstvo urađenim i najavio rekonstrukciju i drugih igrališta na području Vogošće. Takođe je istakao i da postoji potreba i za gradnjom novih dječijih igrališta na područjima na kojima ne postoje. Korisnici ovog igrališta su se u ime vrtića “Ljiljani” zahvalili na podršci i izrazili želju da saradnja između općine i predškolskih ustanova nastavi da se razvija u ovom smjeru.

Comments are closed.

Close Search Window