Obrazovanje|

Još uvijek smo u oktobru, a poznato je da se ovaj mjesec ističe po književnim susretima, promocijama knjiga, ali i drugim događajima ove umjetničke discipline.

Tim povodom u ponedjeljak je u Osnovnoj školi „Izet Šabić“ u Hotonju održan književni čas i upriličeno druženje sa vogošćanskim dječijim piscem Elvirom Halilovićem. Poznatiji kao Čikopisac svoje priče i pjesme iz knjige „Priče iz srcolike zemlje“ predstavio je učenicima trećeg razreda koji nisu krili svoje oduševljenje.
Pisac knjige “Priče iz srcolike zemlje” Elvir Halilović, ovom prilikom najavio je posjetu i drugim školama na području općine Vogošća.

„U okviru oktobra mjeseca kada pričamo o važnosti čitanja, a u saradnji sa vogošćanskim osnovnim školama dogovorili smo niz radionica sa djecom. Na taj način želimo im približiti čitanje, ali i da razgovaramo o knjizi „Priče iz srcolike zemlje“. Ove sedmice imam priliku da uživam sa djecom. Za svaku školsku biblioteku ovom prilikom, zahvaljujući Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općini Vogošća, obezbijeđeno je po dvadeset primjeraka knjige. Učenici će knjigu moći pronaći u biblioteci i čitajući maštati o našoj prelijepoj zemlji“, rekao je Halilović.
U razgovoru sa nama učenici Osnovne škole „Izet Šabić“ imali su samo riječi hvale za ovog čovjeka. Ističu da im je bilo jako zanimljivo slušati priče i pjesme, te navode da se raduju narednom druženju.

Bibliotekarka u Osnovnoj školi „Izet Šabić“ Adha Mujkić, ovom prilikom se zahvalila piscu Elviru Haliloviću koji je izdvojio svoje vrijeme i družio se sa mališanima.
Knjiga „Priče iz srcolike zemlje“ sadrži 17 edukativno – zabavnih priča za djecu. Prva je knjiga novinara kolege Elvira Halilovića u kojoj su zapisane sve ljepote naše zemlje. Elvir se pobrinuo za ilustracije kojima knjiga obiluje i jednostavno čitaoca tjera da je čita bez daha do samog kraja.
(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Comments are closed.

Close Search Window