Uprava|

Prethodna aktuelnost

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović u okviru redovnih obilazaka poljoprivrednih dobara, posjetio je i poljoprivredne proizvođače iz općina Ilijaš i Vogošća.

U ovoj godini, Ministarstvo privrede je po javnom pozivu pozitivno odgovorilo na 2.247 predmeta za poticaje u poljoprivredi, te u tu svrhu izdvojilo 8.159.640 KM. Podsjetimo da Ministarstvo kontinuirano podržava domaće proizvođače, omogućujući im sredstva za razvoj, nabavku opreme i stvaranje stabilnog poslovnog okruženja.

“Prepoznajemo važnost svake marke uložene u poljoprivredu jer je to ulaganje u razvoj i napredak. Naši poljoprivrednici to prepoznaju, a mi se zbog toga moramo još snažnije zalagati za njih. Na terenu se bolje može vidjeti stvarno stanje, te jasnije spoznati sve potrebe i izazovi s kojim se ovi ljudi susreću. Učinićemo i dodatne napore da poticajna sredstva stignu u prave ruke”, poručio je ministar Mijatović.

Povratne informacije s terene pokazuju da su poljoprivredni proizvođači zadovoljni kantonalnim poticajima. Ministarstvo ostaje otvoreno za konstruktivne kritike i sugestije koje mogu unaprijediti saradnju, olakšati poljopivrednicima rad i donijeti bolje urode.

Ministarstvo će nastavit obilaske, te kroz redovne kontakte na terenu, kreirati svoje djelovanje kako bi kroz poticaje, nastavilo unapređivati ovu itekako važnu privrednu granu.

(Članak preuzet sa web portala Vlade Kantona Sarajevo)

Comments are closed.

Close Search Window