Općinsko vijeće|

U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u Kino sali Upravne zgrade JU KSC Vogošća „Jasmin Isanović Žuti“, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Vogošća. Prije same sjednice delegacije boračkih udruženja, institucija vlasti, političkih subjekata, te same Općine Vogošća položile su cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima. Cvijeće su delegacije položile i na spomen obilježje civilnim žrtvama rata i logorašima općine Vogošća.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća, Avdo Gljiva gocorio je o značaju 25.novembra.

Govoreći o značaju 25.novembra, Općinski načelnik Migdad Hasanović naglasio je da su na djelu snage koje žele izvršiti reviziju historije podmetanjem ideje da je Bosna i Hercegovina formirana mirovnim sporazumom u Dejtonu, te da se mora istrajavati u borbi na poštivanju hiljadugodišnje bosanskohercegovačke državnosti i datumu potvrde te državnosti, 25. novembru 1943.godine.

U okviru Svečane sjednice upriličen je i prigodan kulturno-umjetnički program pod nazivom „Vrijedi voljeti ono neopisivo – Domovinu“, program koji su pripremili učenici osnovnih i srednje škole iz Vogošće.

Comments are closed.

Close Search Window