Kultura|


U povodu obilježavanja 28.godišnjice reintegracije dijela Općine Vogošća u sastav Federacije Bosne i Hercegovine u petaktak 23.02.2024.godine u Kino Sali upravne zgrade JU KSC Vogošća „Jasmin Isanović Žuti” održana je  Svečana sjednica Općinskog vijeća Vogošća. Sjednici su prisustvovali predstavnici javnog i političkog života kao i brojni građani i na ovaj način su  obnovili sjećanje na 23.02.1996.godine, dan kada je Vogošća vraćena Vogošćanima.

Na sjednici su govorili Predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća Avdo Gljiva, te Općinski načelnik Migdad Hasanović. Predsjedavajući Gljiva je rekao da herojima odbrambeno – oslobodilačkog rata trebamo biti zahvalni, jer su oni temelj današnjeg razvoja. Načelnik Hasanović je naglasio kako je ovo drugi rođendan Vogošće i da je neophodno jedinstvo svih onih kojima je Vogošća u srcu da bi se nastavio razvoj ove lokalne zajednice. Sjednici je prisustvovao i Omer Osmanović, ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo. Ovu manifestaciju uljepšao i nastup mješovitog ansambla „Nota” iz Vogošće, a prisutni su pogledali i film o Vogošći od reintegracije do danas, u produkciji RTV Vogošća.

Prije Svečane sjednice delegacije su položile cvijeće na Centralno spomen obilježje na Trgu branilaca Vogošće kao i na spomen obilježja civlinim žrtvama rata i logorašima.        

Comments are closed.

Close Search Window