Obavještenja|

U petak 22.02.2024. godine Služba civilne zaštite Općine Vogošća je zaprimila akt od strane Kantonalnog operativnog centra „Upozorenje pravnim i fizičkim licima za poduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od jakog vjetra“. Federalni hidrometeorološki zavod je izdao NARADŽASTO UPOZORENJE za jake udare vjetra.

Apel se odnosio na građane, fizička i pravna lica. Poseban apel je upućen službama civilne zaštite na području Kantona Sarajevo da odmah stave svoje organizirane snage zaštite i spašavanja u stanje pripravnosti, kako bi iste bile spremne kao snage prvog odgovora, da u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama po planovima zaštite i spašavanja reaguju na potencijalno moguće jake i olujne udare vjetra na području svih općina.

Danas 26.02.2024. godine možemo konstatovati da nismo dobili nijednu informaciju o materijalnoj šteti niti je prijavljen nijedan slučaj prijave prema Kantonalnom operativnom centru.

Koristimo priliku da informišemo da je u nedjelju 25.02.2024. godine bile intezivnije padavine na području općine Vogošća, ali prema dostupnim informacijama nije došlo do bujica niti do značajnijeg rasta vodotoka na području općine Vogošća.

Comments are closed.

Close Search Window