Općinsko vijeće|

Općinsko vijeće Vogošća održalo je 25.04.2024.godine svoju 36. Redovnu sjednicu.

Nakon redovnih tačaka kao što su Vijećnička pitanja i inicijative, usvojena je Odluka o dodjeli priznanja Općine vogošća za 2024.godinu. Prema ovoj odluci Općinska priznanja u 2024. godini dodjeljuju se: “Zlatni grb sa plaketom Općine Vogošća” Esetu Muračeviću, Dženani Bešlija – posthumno i Spomen sobi šehida i poginulih boraca i muzeju hrabrosti općine Vogošća. 2. „Plaketa Humanista godine Općine Vogošća“ dodjeljuje se: Hadžija Halidović i Emir Spahić  “Zahvalnica Općine Vogošća” dodjeljuje se: Amir Zunđa, Edhem Smailhodžić,  Jasmin Žigić, Anes Džunuzović, Šemsa Sulejmanović, Udruženje „Mali svijet“, Kenan Magoda, Ženski nogometni klub Vogošća, Emir Zunđa, Adnan Kantić, Ansambl Nota Vogošća, Elvir Sučeska, Salih efendija Ćato, Halid Kobiljak – posthumno, Arif Kadrić – posthumno i Kemal Ramić.

Ova priznanja biće uručena na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom obilježavanja Dana Općine Vogošća.

U formi nacrta usvojene su izmjene i dopune Statuta Općine Vogošća. Nacrt izmjena se upućuje u javnu raspravu koja će trajati do 10.05.2024.godine.

Usvojeni su Izvještaj o statusnim pitanjima porodica šehida, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca za 2023. godinu, kao i Izvještaj boračkih udruženja o utrošku dodjeljenih budžetskih sredstava boračkim udruženjima za 2023. godinu.

Vijećnici su k znanju primili Informaciju o ostvarenim prihodima i izvršenim rashodima Budžeta Općine Vogošća za period 01.01.-31.03.2024.godine i Informaciju o realizaciji zaključaka i inicijativa Općinskog vijeća Vogošća za period 01.01.- 31.03.2024. godine.

Snimak sjednice Općinskog vijeća možete pogledati u programu Televizije Vogošća u subotu 27.04.2024.godine od 14 sati.

Comments are closed.

Close Search Window