Komunalna infrastruktura|

Iz Službe za komunalne poslove općine Vogošća upućen je sljedeći

Apel građanima za racionalno korištenje vode

Obzirom na aktivan crveni meteoalarm uslijed visokih temperatura, zbog čega je evidentno povećana potrošnja vode, došlo je do ugrožavanja vodosnabdjevanja na lokalnim vodovodima na području općine Vogošća. Slična je situacija i sa javnim vodovodom na području Kantona Sarajevo.

Ovim putem upućujemo apel za racionalno korištenje vode svim korisnicima kako lokalnih vodovoda tako i javnog gradskog vodovoda na području općine Vogošća.

Molimo građane i privredne subjekte da vodu koriste racionalno samo za osno vne potrebe kao i poslove koje obavljaju, budući da se trošenjem vode za zalijevanje vrtova i uređenih površina, pranje vozila, pranje ulica, punjenjem bazena za kupanje i zalijevanje sportskih igrališta ugrožava kontinuitet vodosnabdijevanja.

Poboljšanje vodosnabdijevanja ne očekuje se prije dužih jesenskih padavina, te apeliramo i na industriju da odmah počne krajnje racionalno koristiti vodu.

Što se tiče građana koji stanuju na rubnim područjima naše općine, koji se vodom snabdijevaju sa lokalnih izvorišta, naše nadležne službe su poduzele sve aktivnosti kako bi i ti građani bili obezbjeđeni vodom za svoje potrebe.

Zajedničkim snagama možemo spriječiti neželjene pojave koje mogu ugroziti sistem i prouzročiti probleme za vodosnabdijevanje građana općine Vogošća ali i građana Kantona Sarajevo.

Comments are closed.

Close Search Window