Uprava|

Poštovane sugrađanke i poštovani sugrađani,

Želim da vam se zahvalim na povjerenju koje ste mi, drugi put u dvije godine, ukazali. Želim da vam zahvalim, ali ne i da slavim. Nije vrijeme za slavlje dok u krugu prečnika manjeg od 100 kilometara svjedočimo stradanjima ljudi. Ljudi koji su ostali bez života, bez krova nad glavom i ne znaju kako će zanoćiti ni kako osvanuti. Zato želim da, prvo što ću učiniti kao novoizabrani načelnik, izrazim saučešće porodicama poginulih i iskažem brigu za one kojima je pomoć sada najpotrebnija. Vogošća sigurno neće izostati kada je pomoć ovim krajevima u pitanju. Bilo smo među prvima koji su reagovali i naš angažman u Jablanici i drugim ugroženim područjima neće se završiti na tome.

Moja zahvala, prije svega i iznad svega, ide Stvoritelju svih svjetova. Duboku zahvalnost dugujem svojoj porodici. Moj otac, moja majka, moj brat, a posebno moja supruga i moje kćerke su jednako stresno proživljavali ovu kampanju kao i ja. Kao što proživljavaju i moj načelnički posao. Shvatili su da ova pozicija zahtijeva puno odricanja, ne samo od čovjeka koji je obnaša nego i od njegovih najbližih.

Zahvala ne može izostati ni kada je u pitanju Stranka demokratske akcije koja me je kandidovala i vjerovala u mene. Drago mi je što sam opravdao to povjerenje. Veliko hvala svima onima koji su radili na ovoj kampanji, koji su je vodili i koji su mi pomagali korisnim savjetima.

Svjestan sam da za mene nisu glasali samo članovi i simpatizeri SDA i to me podsjeća na obavezu da moram biti načelnik svih građana Vogošće. Ne samo članova i simpatizera moje stranke, ne samo onih koji su glasali za mene, nego apsolutno svih.

Želim uputiti zahvalu i mom protukandidatu na, najvećim dijelom, korektno vođenoj kampanji. Vogošća je i tu drugačija od drugih sredina. Po izbjegavanju teških riječi čak i u momentima povišene političke temperature. Ne sumnjam da je nama svima boljitak Vogošće i Vogošćana prioritet. I to što smo do jučer vodili političku bitku ne znači da ne možemo sarađivati. On kao federalni zastupnik, a ja kao općinski načelnik. A sigurno neće ostati bilo kakve netrpeljivosti, niti zle krvi među nama.

Ova pobjeda je još slađa zbog činjenice da je u Vogošći proveden pilot projekat novog, savremenog glasanja putem skenera. Kako je rečeno, taj mehanizam štiti integritet izbora. Time su izborne krađe i prevare svedene na najmanju moguću mjeru. Zato mi je drago što nikakva mrlja ne može pasti na ovaj rezultat.

Dragi sugrađani, ništa vam nisam obećavao u kampanji osim predanog rada. Ni sada ništa drugo ne obećavam. Ali vam mogu poručiti da ću svaki dan raditi na tome dokažem onima koji su glasali za mene da su bili u pravu. Ali da dokažem i onima koji misle da nisam najbolji izbor da, ipak nisu u pravu. Izbori su bili i prošli, a nama svima valja raditi na svim onim projektima koje je nužno završiti u najboljem interesu Vogošće i njenih stanovnika.

VOGOŠĆA HVALA!!!!

Comments are closed.

Close Search Window