Događaji, Novosti|

Članovi sekcije izviđača Zelenih beretki Vogošća nalaze se na sedmodnevnom kampovanju na Boračkom jezeru, gdje uz određene aktivnosti ispunjavaju izviđačke zadatke, uče o ekologiji i prirodnim ljepotama naše zemlje. Tu su i historijski časovi o periodu Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. Izviđači svakodnevno obavljaju svoje obaveze po rasporedu izvršavanja zadataka. Ovu grupu mladih momaka i djevojaka posjetili su članovi OU “Tempo” koji su dostavili hranu i za sve izviđače i njihove starješine pripremili večeru.

Predsjednik udruženja Bilal Bogilović zahvalio se “Tempu” na posjeti i uručenoj hrani, kao i načelniku Edinu Smajiću i Općini Vogošća koji su omogućili boravak izviđača na Boračkom jezeru.

Predsjednik “Tempa” Emir Sulejmani izrazio je zadovoljstvo posjetom i gostoprimstvom, te se posebno zahvalio udruženju “Medaljon” iz Austrije na doniranim sredstvima za hranu i druge namirnice. Bila je ovo prilika da članovi “Tempa” upoznaju sve ljepote Boračkog jezera koje u ovim ljetnim danima pruža sve uslove za kupanje i odmor.

(Preuzeto sa web portala RTV Vogošća)

Comments are closed.

Close Search Window