Komunalna infrastruktura, Novosti|

Rekonstrukcija trolejbuske kontaktne mreže je jedan od kapitalnih projekata Ministarstva saobraćaja KS, a sutra se za ovaj projekt raspisuje javni poziv za dostavljanje ponuda.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta iskazao je zadovoljstvo zbog raspisivanja javnog poziva, koji je jedan od prvih koraka ka realizaciji proširenja trolejbuske mreže, nakon višedecenijskog čekanja.

“Prije rata Vogošća je bila spojena sa centrom Sarajeva trolejbuskom mrežom. Naša odluka je bila da uradimo sve što je u našoj moći da ponovo omogućimo povezanost, ne razmišljajući o razlozima, zašto to nije urađeno svih ovih godina. Naši ciljevi su usmjereni ka interesima građana i upravo zbog toga imamo veliki broj završenih i pokrenutih projekata koji će promijeniti standard života i ostaviti trajne vrijednosti svima nama. Jedan od njih je i ovaj, zbog kojeg sam izuzetno zadovoljan što se trolejbus vraća u Vogošću nakon 30 godina”, kazao je ministar Šteta.

Javni poziv za dostavljanje ponuda će se odvijati u skladu sa uputstvima Europske investicione banke.

“Proširenjem trolejbuske kontaktne mreže do Vogošće i isporukom novih trolejbusa, dobit ćemo potpuno novu sliku Sarajeva, kvalitetniju i sigurniju uslugu za naše građane i potpuno drugačiji javni prevoz”, dodao je ministar Šteta.

Za rekonstrukciju trolejbuske kontaktne mreže u dužini od 8,6 kilometara sredstva su obezbijeđena putem zajma kod Europske investicione banke.

(Preuzeto sa web portala Vlade Kantona Sarajevo)

Comments are closed.

Close Search Window