Događaji, Novosti|

Prije tačno 26 godina, 18.07.1996.godine, u eteru se po prvi put oglasio signal Radio Vogošće. Kako je od početka zamisao bila da to postane radio televizija, 10.12.1997.godine eksperimentalno je emitovan televizijski signal da bi od 06.04.1998.godine Televizija Vogošća počela redovno emitovanje programa.

RTV Vogošća je umnogome postala primjer uspješnog lokalnog medija. Napravljeni su programski iskoraci u dječijem, revijalnom i sportskom programu koji su nadilazili gabarite jednog takvog medija. Ubrzo su to prepoznali i drugi mediji širom Bosne i Hercegovine pa je RTV Vogošća uspostavila mrežu medija sa kojima je razmjenjivala svoje programe.

Kroz programe RTV Vogošća prošli su svi oni koji su bilo šta značili u političkom, kulturnom, privrednom i sportskom životu Bosne i Hercegovine. Novinari, urednici i autori emisija sa RTV Vogošća, kao i tehnička ekipa kasnije su stekli priznanje i u novinarstvu i u drugim oblastima i van Vogošće, van Sarajeva, pa i van Bosne i Hercegovine.

Uprkos ograničenim kadrovskim i tehničkim resursima uspjeli su u svojoj osnovnoj zadaći da stanovnicima Vogošće pravovremeno i kvalitetno prenesu informacije iz njihove najbliže okoline.

Čestitamo Radio televiziji Vogošća uspješne dvadeset i šest godina rada.

Comments are closed.

Close Search Window