Komunalna infrastruktura, Novosti, Obavještenja|

U sklopu redovnih mjesečnih analiza higijenske ispravnosti vode na lokalnim vodovodima, Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u mjesecu julu uzeo je uzorak vode sa lokalnog vodovoda „7 Vrela“ koji se nalazi u MZ Svrake

Nakon detaljne analize uzetog uzorka vode, od strane Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u poslijepodnevnim satima dana 19.07.2022. godine Općini Vogošća stigla je obavijest o zdravstvenoj ispravnosti vode sa pomenutog lokalnog vodovoda: ” Ispitani uzorak vode, na osnovu rezultata izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju NE ODGOVARA prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode, zbog prisustva Enterococcus spp (10). Takva voda je epidemiološki rizična po zdravlje korisnika i ista nije za piće, kao ni za ličnu higijenu i higijenu posuđa u kojem se hrana prioprema i distribuira.

Istog dana obavješten je Odbor za upravljanje lokalnim vodovodom 7 Vreala kako bi se voda zatvorila za upotrebu i kako bi se poduzele neophodne radnje u cilju dobivanja sanitarno-higijenski ispravne vode.

Obzirom da ovakva voda nije za upotrebu, mole se korisnici da istu ne upotrebljavaju sve do obavijesti o higijenski ispravnoj vodi, koja će biti dostavljena od strane Zavoda za javno zdravstvo KS.

Comments are closed.

Close Search Window