Događaji, Novosti, Sport|

U subotu je održana tradicionalna utrka „Vogošća 5K Telekom night run“, koju je po peti put zaredom, organizirala Javna ustanova Kulturno sportski centar Vogošća. Na ovoj utrci učestvovalo je više od 350 građana, među kojima je bilo i ljudi u trećoj životnoj dobi, a djece.

Učesnike utrke pozdravili su Edin Smajić, načelnik Općine Vogošća i Faruk Selmanović u ime generalnog sponzora „BH Telekoma“. Načelnik Smajić je, tradicionalno i učesnik ove trke.

Organizatori su više nego zadovoljni i brojem učesnika i njihovom strukturom.

Pobjednik utrke na pet kilmetara u muškoj konkurenciji je Emir Hastor iz Goražda. Drugo mjesto osvojio je Gabriel Grinvić a treće njegov brat Caleb Grinvić obojica iz Sjedinjenih Američkih Država.

U ženskoj konkurenciji nabrža je bila Alma Hrnjić dok je drugoplasirana bila Amela Trožić, a trećeplasirana Meldina Osmanović.

Posebnim aplauzima gledaoci su pozdravili Esmina i Armina Haruna iz Kaknja. Oni su pod motom „Kilometri za život“ sa kolicima savladali petkilometarsku trasu te najmlađe učesnike Armina i Ahmeda Halilovića iz Travnika koji su sa svojim ocem Alminom učestvovali u utrci.

Comments are closed.

Close Search Window