Novosti, Obavještenja|

Od danas je Vogošća bogatija za 68 porodica pripadnika boračkih populacija. Danas su im svečano uručeni ključevi njihovih stanova.

Općinski načelnik Edin Smajić prisustvovao je dodjeli ključeva novim stanovnicima Vogošće, njih šezdeset i osam porodica. Ovom prilikom načelnik ih je pozdravio sa: „Dobrodošli u svoju Vogošći“. U svom obračanju je istakao kako je ovo još jedna pobjeda države Bosne i Hercegovine. Novim stanovnicima je poručio da će vrlo brzo uz njihovu zgradu biti izgrađen parking i dječije igralište. Njima, ali i ostalim stanovnicima Rosulja najavio je da će doći do izmjene regulacionog plana Rosulja i da će umjesto, planom predviđene još jednog objekta kolektivnog stanovanja tu biti izgrađen parking i sportsko igralište. Zahvalio je i resornom ministru Omeru Osmanoviću na nesebičnom zalaganju da se ovaj projekat privede kraju i novi stanovnici Vogošće uvedu u svoje stanove.

Dodjela ključeva upriličena je u okviru projekta stambenog zbrinjavanje pripadnika boračkih populacija koji kontinuirano sprovodi Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo, a jedan od lokaliteta na kojima se ovaj projekat već godinama implementira jeste naselje Rosulje u Vogošći.

Ovog puta dodjela je upriličena ispred zgrade “E” na lokaciji. Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović uručio je ključeve 68 stambenih jedinica pripadnicima boračke populacije koji su ostvarili pravo na dodjelu stana u vlasništvo, i to: četiri roditelja šehida, 17 ratnih vojnih invalida i 44 supruge šehida-poginulih boraca-branitelja, te za tri supruge šehida-poginulih boraca-branitelja koje su ostvarile pravo na dodjelu stana na korištenje. U svom obraćanju ministar je rekao kako mu je ovo jedan od najdražih projekata i da je radost na licima dobitnika stanova najveća nagrada za trud. Zahvalio se i općinskom načelniku na spremnosti da se, iz nadležnosti općine, ovaj projekat prati maksimalno brzo.

Comments are closed.

Close Search Window