Novosti|

Kako bi se ostvarilo pozitivno korisničko iskustvo te kako bi se web stranica u potpunosti ostvarila i opravdala svoju postojanost, potrebne su česte promjene da bi bila u korak sa standardima i pravilima. Najveće prednosti čestih unaprjeđenja jesu veća rangiranost na pretragama, dok se korisnicima daje potpuno novi osjećaj što ih privuće da se duže zadrže na samoj stranici.

Danas je zvanično puštena redizajnirana web stranica Općine Vogošća. Kako je istakao v.d. načelnika Općine Vogošća Migdad Hasanović riječ je o I fazi digitalne transformacije, koja bi trebala da bude dobra polazna osnova za sve buduće stvari koje će se raditi a u cilju digitalizacije Jedinstvenog općinskog organa uprave. Također je naveo da će se raditi i II faza, koja podrazumjeva da građani elektronskim putem mogu podnijeti zahtjeve za ostvarivanje prava.

Web stranica ima zadaću u potpunosti zadovoljiti korisnikove želje i osigurati maksimalno korisničko iskustvo pri pregledu web stranice bez obzira na kojem se uređaju web stranica pregledava. Na zvaničnoj web stranici Općine Vogošća, napravljene su kategorije koje omogucuju građanima da ciljano dođu do informacija koje su im potrebne a vezane su za Jedinstveni općinski organ uprave.

Nakon završenog redizajna, dodavanja funkcionalnosti i prebacivanja, odnosno ubacivanja starog i novog sadržaja web stranica je postavljena na server Općine Vogošća, te se sada koristi kao službena web stranica.

Redizaj web stranice radila je firma „REMOTE“ iz Vogošće.

Comments are closed.

Close Search Window