Novosti|

U kabinetu v.d. načelnika Općine Vogošća Migdada Hasanovića danas su predsjednici boračkih udruženja Općine Vogošća potpisali Ugovore o finansiranju/sufinansiranju projekata boračkih udruženja iz općinskog budžeta za 2023. godinu. Ugovori su potpisani na osnovu Odluke Općinskog načelnika o raspodjeli finansijskih sredstava boračkim udruženjima iz Budžeta Općine Vogošća za 2023. godinu kao i Pravilnika o načinu ostvarivanja materijalne podrške i kriterija za sufinansiranje boračkih udruženja, udruženja civilnih žrtava rata, udruženja logoraša i udruženja nestalih. Većina projekata se odnosi na obilježavanje značajnih datuma i godišnjica, a odobrena sredstva će biti utrošena i za potreba rada udruženja i druge aktivnosti.

„Kao i prethodnih godina i ove godine imamo punu podršku Općine Vogošća za projekte i aktivnosti koje provodimo, a na udruženjima je veliki zadatak da očuvaju tekovine i sjećanja na dešavanja i značajne datume.“, istakao je Omer Hasanović, predsjednik Koordinacije boračkih udruženja Općine Vogošća.

Ugovore su potpisali: Udruženje „RVI“ Vogošća, Organizacija „Šehidskih porodica i porodica poginulih boraca“ općine Vogošća, Udruženje „JOB-Unija veterana“ općine Vogošća, Udruženje boraca „Bosnae – Zelene beretke“ Vogošća, Udruženje branitelja/boraca, organizatora i pokretača otpora „Patriotska liga“ općine Vogošća, UG „Dobitnici najviših ratnih priznanja“ općine Vogošća, Udruženje „Organizacija demobilisanih boraca 92-95“ općine Vogošća, Udruženje „Antifašista i boraca NOAR-a“ Vogošća, Udruženje „Porodice nestalih“ općine Vogošća, Udruženje „Logoraša“ općine Vogošća, Udruženje „Civilne žrtve rata“ općine Vogošća i Udruženje maloljetnih boraca.

U svom obraćanju, v.d.načelik Općine Vogošća Migdad Hasanović istakao je da Općina Vogošća svake godine finansira i sufinansira veliki broj projekata boračkih udruženja sa ciljem njegovanja kulture sjećanja na period agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992-1995. godina, kao i na herojske dane u periodu 1941-1945. godine. Pozvao je predstavnike udruženja da više rade na afirmaciji svojih članova i masovnijem okupljanju prilikom obilježavanja važnih datuma i godišnjica.

Comments are closed.

Close Search Window