Obrazovanje|

Počelo je potpisivanje ugovora sa učenicima i studentima koji su u školskoj/akademskoj 2022/2023.godini ostvarili pravo na stipendiju. Svečano potpisivanje ugovora upriličeno  je u Velikoj sali Općine Vogošća. Zbog velikog broja stipendista posebno su ugovore potpisivali učenici, a posebno studenti. Stipendistima se obratio općinski načelnik Migdad Hasanović. Tom prilikom ponovio je kako je svaka marka uložena u obrazovanje potpuno opravdana i kako se danas vrhunski patriotizam pokazuje tako što se bude što bolji u poslu kojim se svako od nas bavi.

U školskoj 2022./2023.godini Općina stipendira ukupno 271 stipendistu, od toga 144 učenika srednje škole i 127 studenata.

Stipendisti koji, iz bilo kojih razloga, nisu pristupili potpisivanju ugovora u zakazanom terminu mogu ugovore potpisati tokom narednih dana u Općini Vogošća u sobi 71, od 8 do 16 sati. Stipendisti koji još nisu dostavili podatke o svojim žiro računima to trebaju uraditi u što kraćem roku i dostaviti ih u sobu 71 kako bi i njima bili pripremljeni ugovori.

Comments are closed.

Close Search Window