Komunalna infrastruktura|

Iz Službe za komunalne poslove, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove Općine Vogošća obavještavaju građane da je akcija prikupljanja kabastog otpada na području općine Vogošća planirana za 15. i 16.april ove godine.

Akcija se planira u okviru Proljetnje akcije prikupljanja kabastog otpada u Kantonu Sarajevo koja je počela 25.03.2023.godine, a završava 21.04.2023.godine. U ovom periodu aktivnosti su organizovane tako da građani vikendom iznose kabasti otpad, a u toku naredne radne sedmice KJKP „Rad“ Sarajevo preuzima obavezu prikupljanja i odvoza kabastog otpada.

Građani Vogošće kabasti otpad mogu iznositi tokom subote 15.aprila i nedjelje 16.aprila kada se ova akcija realizuje i na području općine Ilijaš.

Lokacije za odlaganje kabastog otpada na području općine Vogošća su kod kontejnera na mjesnim zajednicama Blagovac, Kobilja Glava, Semizovac, Svrake, Vogošća I i Vogošća II. Na području Mjesne zajednice Gora odlaganje je planirano kod Mjesne zajednice, na putu za Ljubinu kod Pilane i naselju Gora. U Mjesnoj zajednici Hotonj predviđene su lokacije kod nogometnog igrališta, Stambeni niz B-13, u Baricama na raskršću, na Menjaku kod trafo stanice i u Ugorskom kod džamije.

Comments are closed.

Close Search Window