Komunalna infrastruktura, Obavještenja|

Kantonalno javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo uputilo je dopis Općini Vogošća kojim obavještavaju Općinu Vogošća da će blagajna tog preduzeća koja je djelovala pri Centru za komunalne usluge prestati sa radom od 01.05.2023.godne. Međutim, kako stoji u saopćenju KJKP “Vodovod i kanalizacija”:

“Kantonalno javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo je od 1. aprila 2023. godine, u okviru ranije poduzetih aktivnosti na reformi sistema naplate, omogućilo, uz predočen račun, plaćanje usluga potrošnje i odvodnje vode u poslovnicama BH Pošte bez troškova provizije.

Troškove provizije prilikom izmirenja računa u poslovnicama BH Pošte snosi KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo.

Blagajne KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo bit će na raspolaganju potrošačima do 1. maja 2023. godine. Nakon navedenog datuma, blagajne se zatvaraju, a potrošači će izmirenje računa moći vršiti isključivo na šalterima u svim poslovnicama BH Pošte, elektronskim putem i putem banaka.

Ova obavijest odnosi se samo na potrošače iz kategorije “Domaćinstva”.

Najveći benefit reformi sistema naplate jeste omogućavanje jednostavnijeg, lakšeg i bržeg plaćanja računa bez provizije, smanjenje gužvi na naplatnim mjestima, te veći broj lokacija naplate.”

Comments are closed.

Close Search Window