Događaji|

Povodom 9.maja Dana Zlatnih ljiljana i Zlatne policijske značke općinski načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović susreo se sa dobitnicima najviših ratnih priznanja i sa članovima njihovih porodica, sa područja općine Vogošća.Tom prilikom uručeni su i skromni novčani pokloni.

Načelnik se,sa divljenjem, prisjetio otpora koji su naši heroji pružili agresoru i herojstva koje su kao najbolji među najboljima tada pokazali. Napomenuo je da su to pravi, stvarni heroji koji su živjeli među nama i koji i dalje ostaju među nama.

Prije ovog susreta delegacije su položile cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima na Trgu branilaca Vogošće. Tom prilikom je govorio i Omer Hasanović, predsjednik Udruženja dobitnika najviših ratnih priznanja,a Rijad Hasanović je pročitao svoj tekst o herojstvu bosanskih gazija. Amila Grbo je pjesmom „Mojoj dragoj BiH“ upotpunila ovu manifestaciju.

Nakon svečanosti obilježavanja održana je Skupština “Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka” u Velikoj sali Općine Vogošća.

Comments are closed.

Close Search Window