Novosti|

Prije sjednice delegacije boračkih udruženja, institucija vlasti, političkih subjekata, te Općine Vogošća položile su cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima. Cvijeće su delegacije položile i na Spomen obilježje civilnim žrtvama rata općine Vogošća i Spomen obilježju ubijenim logorašima općine Vogošća.

Na sjednici su se obratili predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća Avdo Gljiva i načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović, te pozdravili prisutne goste iz javnog, političkog, kulturnog i vjerskog života. Govrorili su o značaju 24. juna za Općinu Vogošća, jer je 1953.godine Općina Vogošća postala administrativno-teritorijalna jednica, a na isti dan 1992. godine formirani su Vogošćanski odredi koji su pod zajedničkom komandom branili svoju zemlju od agresije.

Danas su pojedincima i kolektivima na sjednici uručena općinska priznanja, a najveće općinsko priznanje Zlatni grb s plaketom Općine Vogošća dobili su Edin Smajić i NK “Ozren”. Plaketa “Humanista godine” dodjeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vogošća, a Zahvalnice su dobili:Kaltak Dženan, Piknjač Adil, Kozić Alija, Udruženje Atletski klub “Vogošća”, Muzurović Zlatan, Šteta Adnan, Samouk Emir, Ligata Jasmin, Udruženje “Izvor dobročinstva”, Udruženje “Tihovići”, Taekwondo klub “Victory”, Judo klub Vogošća i Udruženje za očuvanje kulturnog nasljeđa i tradicije “Sahan”.

Comments are closed.

Close Search Window