Novosti|

U povodu obilježavanja Dana Općine Vogošća danas je u vogošćanskom naselju Rosulje uz prisustvo zvaničnika sa federalnog, kantonalnog i lokalnog nivoa otkriveno spomen obilježje poginulim maloljetnim borcima Armije RBiH Općine Vogošća. Maloljetni borci Armije Republike Bosne i Hercegovine Općine Vogošća, a ima ih 213 ponosni su na činjenicu da je spomen obilježje izgrađeno na njihovu inicijativu i da je posvjećeno svim maloljetnim borcima.

Spomen obilježje, izgrađeno u čast najhrabrijim sinovima koji su u odbranu svoje domovine položili svoje živote otkrili su načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanovič, i Amer Menzilović predsjednik Udrženja maloljetnih boraca Armije RBiH.

Usvom obraćanju prisutnima načelnik Hasanović je istakao važnost sjećanja na one koji su iako maloljetni, bili svjesni trenutka u kojem žive, branili i odbranili Bosnu i Hercegovinu i za njenu slobodu dali svoje živote.

Prisutni su na spomen obilježje položili cvijeće i odali počast poginulim maloljetnim borcima Armije RBiH Općine Vogošća.

Comments are closed.

Close Search Window