Komunalna infrastruktura|

Danas (24.07.2023. godine) je, u Općini Vogošća, potpisan Ugovor za I fazu izvođenja radova na vodosnabdijevanju gornjih zona naselja Krivoglavci i Svrake, na području općine Vogošća.

Navedenim ugovorom u sklopu I faze radova planirana je izgradnja dva rezervoara i to rezervoara „Krivoglavci I“ zapremine 400 m3 i rezervoar „Krivoglavci II“ zapremine 200 m3, a sve u cilju rješavanje problema vodosnabdijevanja gornjih zona naselja Krivoglavci i Svrake.

Naručioc radova su Općina Vogošća i KJKP „Vodovod i Kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, a Izvođač radova je firma „Mibral“ d.o.o. Sarajevo. U ime Općine Vogošća Ugovor je, po ovlaštenju općinskog načelnika, potpisao pomoćnik načelnika u Službi za komunalne poslove Fetah Kadrić. Ispred KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. potpisnik je direktor Rusmir Salić, dok je u ime izvođača Ugovor potpisala direktorica Maja Bralović – Smith.

Potpisnici Ugovora, ali i predstavnici mjesnih zajednica Vogošća I i Svrake su izrazili zadovoljstvo činjenicom da se otpočelo sa rješavanjem ovog višedecenijskoj problema.

Ukupna vrijednost I faze radova iznosi cca 984.000,00 KM sa PDV-om.

Investitor radova su KJKP „Vodovod i Kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo i Općina Vogošća.

Stručno-tehnički nadzor nad realizacijom projekta vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, kao i krajnji korisnik KJKP „Vodovod i Kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo.

Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana uvođenja Izvođača radova u posao.

Comments are closed.

Close Search Window