Novosti|

U sklopu redovnih mjesečnih analiza higijenske ispravnosti vode na lokalnim vodovodima, 15.08.2023.godine Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo uzeo je uzorak vode sa lokalnih vodovoda „Krivoglavci“  i „Tihovići“ koji se nalazi u MZ Blagovac i  MZ Vogošća I.

Nakon detaljne analize uzetog uzorka vode, od strane Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, dana 16.08.2023. godine Općini Vogošća je stiglo Rješenje Kantonalne uprave za inspekcijske poslove o zdravstvenoj neispravnosti vode sa pomenutog lokalnog vodovoda.

Ispitani uzorak vode, na osnovu rezultata izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju NE ODGOVARA prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode. Takva voda je epidemiološki rizična po zdravlje korisnika i ista nije za piće.

Dana 16.08.2023. godine obavješteni su Odbori za upravljanje predmetnim lokalnim vodovodima, i  sekretari mjesnih zajednica Blagovac i Vogošća I kako bi se voda zatvorila za upotrebu i kako bi se poduzele neophodne radnje u cilju dobivanja sanitarno-higijenski ispravne vode.

Obzirom da ovakva voda nije za upotrebu, mole se korisnici da istu ne upotrebljavaju sve do obavijesti o higijenski ispravnoj vodi, koja će biti dostavljena od strane Zavoda za javno zdravstvo KS.

Comments are closed.

Close Search Window