Novosti|

Danas su u načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda potpisali Sporazum o dogradnji i nadziđivanju upravne zgrade Kulturno sportskog centra Vogošća – “Jasmin Isanović Žuti”. U pitanju je sufinansiranje projekta iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu u iznosu od 300.000,00 KM. I protekle godine je iz Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo obezbjeđen iznos od 225.000,00 KM.

“U ime Vlade Kantona Sarajevo i u ime resornog ministarstva mogu reči da ćemo biti bezrezervna podrška ovom ali i svim drugim projektima koji se budu realizovali na području općine Vogošća” istakao je ministar Magoda.

Projektom dogradnje i nadziđivanja će se stvoriti prostor za multimedijalnu salu, IT Hub te organizovanje različitih radionica i kurseva što će olakšati rad nevladinog sektora općine Vogošća kao i svih građana.

„Vjerujem da će nakon izgradnje jedan ovakav savremeni prostor koristiti mladim ljudima iz cijele Vogošće ali i šire, kako bi slobodno vrijeme iskoristili na kvalitetan i koristan način“ rekao je načelnik Hasanović, također se zahvalio Vladi kantona Sarajevo kao i ministru Magodi na podršci koju pružaju u razvoju kulture i sporta u Vogošći.

Comments are closed.

Close Search Window