Javni pozivi, Novosti|

U Strategiji razvoja općine Vogošća za period 2023 – 2027. godine, a u cilju povećanja zaposlenosti u privredi, poljoprivredi i uslužnim djelatnostima uz povećanje dodane vrijednosti, Projekat „sufinansiranja poslovnih planova za razvoj poduzetništva i zapošljavanja mladih“, prepoznat je kao strateški cilj.

Samozapošljavanje mladih putem Programa razvoja poduzetništva i podrške osnivanja poslovnih subjekata (Start-up) na području općine Vogošća, jedna je od značajnijih mjera za postizanje ovog cilja.

Planirana budžetska sredstva će se koristiti za podsticanje poduzetničke inicijative kroz nadmetanje poduzetničkih ideja i održivih poslovnih planova. Za potrebe realizacije ovog Programa Općina Vogošća  je predvidjela sredstva u Budžetu za 2023. godinu u ukupnom iznosu od 35.000,00 KM

Novčana podrška namijenjena je sufinansiranju pokretanja biznisa kroz finansiranje troškova registracije biznisa, naknada za doprinose i nabavke opreme (stalna i obrtna sredstva).Visina bespovratnih sredstava po biznis planu može iznositi maksimalno do 6.000,00 KM.

JAVNI POZIV I OBRASCE ZA PRIJAVU MOŽETE PREUZETI O V D J E !

Comments are closed.

Close Search Window