Općinsko vijeće|

Općinsko vijeće Vogošća održalo je 28.09.2023.godine svoju 28. redovnu sjednicu.

Vijećnici su prvo raspravljali o Informaciji o aktivnostima na toplifikaciji i gasifikaciji općine Vogošća sa informacijama Bags Energotehnike, Sarajevogasa i Elektrodistribucije Sarajevo za sezonu grijanja .

Nakon toga i nakon redovnih uvodnih tačaka kao što su vijećnička pitanja i inicijative vijećnici su usvojili Odluka o dopuni Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne ustanove „Kulturno-sportski centar“ Vogošća. Izmjenjen je i Pravilnik o kriterijima za dodjelu stipendija učenicima i studentima i nagrađivanju izuzetno nadarenih učenika i studenata. Po novom pravilniku povećan je iznos stipendija za srednjoškolce i studente. Prema izmjenjenom Pravilniku u 2023/2024. školskoj/akademskoj godini stipendije za srednjoškolce će iznositi na mjesečnom nivou 85,00 KM, a za studente 135,00 KM i isplaćivaće se za devet mjeseci. Usvojen je i  Izvještaj o realizaciji manifestacije privrede, sporta i kulture „Vogošćanski dani 2023“.

Snimak 29. redovne sjednice Općinskog vijeća Vogošća možete pogledati u programu Televizije Vogošća u subotu 30.09.2023.godine od 14 sati.

Comments are closed.

Close Search Window