Komunalna infrastruktura|

Općina Vogošća je, ove jeseni, veliko gradilište. Pored ubrzanih radova na rješavanju vodosnabdjevanja naselja koja decenijama nemaju vodu dosta se radi i na putnoj infrastrukturi. Radove na asfaltiranju pješačke staze u ulici Donja Vogošća obišao je općinski načelnik Migdad Hasanović sa saradnicima.

Radove izvodi firma “AME” d.o.o. Breza. U ulici Donja Vogošća je izvršeno uklanjanje postojeće zemljane-makadamske pješake staze unutar naselja koja povezuje ulice Donja Vogošća i Hilme Krke, nakon čega je izvršena ugradnja novog nevezanog nosivog sloja – tamponski sloj, a zatim se pristupilo ugradnji asfaltnog sloja granulacije BNHS 16 debljine 7cm.

Procijenjena vrijednost predmetnih radova u ulici Donja Vogošća je 65.000,0 KM sa PDV-om. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju KS shodno Sporazumu Općine i Zavoda.

Paralelno se odvijaju i radovi na sanaciji saobraćajnice u ulici Ljetovik u naselju Gora. Na navedenoj lokaciji predviđeno je uklanjenje postojeće makadamske kolovozne konstrukcije i izgradnja nove kolovozne konstrukcije sa asfaltnim zastorom. U okviru predmetnih radova je predviđena i sanacija postojećeg sistema odvodnje izgradnjom kanala i propusta kao i izgradnja zida od gabiona na ulazu u lokalno mezarje.

Procijenjena vrijednost predmetnih radova u ulici Donja Vogošća je 230.000,0 KM sa PDV-om. Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju KS shodno Sporazumu Općine i Zavoda.

Takođe su u toku, ili su ovih dana završeni, radovi na sanaciji puteva u ulicama: Donja Jošanica I, Branilaca Hotonja i Rašida Bešlije.  izvođač radova MGBH d.o.o. Sarajevo  otpočeo izvodio je radove na  asfaltiranju dijela saobraćajnice Rašida Bešlije

Dužina predmetne dionice je oko 150 metara, aprocijenjena vrijednost izvedenih radova je oko 45.000,00 sa PDV-om, isti se finansiraju iz budžeta Općine Vogošća, a nadzor nad izvedenim radovima vrši Zavod za izgradnju KS.

Comments are closed.

Close Search Window