Kultura|

Sinoć je u vogošćanskoj kino sali održan koncert KUD “Vogošća” pod nazivom “Ono nešto naše”. Koncert je upriličen povodom velikih 75 godina postojanja i rada Kulturno-umjetničkog društva Vogošća. Kino sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a svaki nastup je nagrađen gromoglasnim aplauzom oduševljene publike.

Prepuna kino sala, gromoglasni aplauzi i sjajni nastupi članova KUD “Vogošća” su obilježili sinoćnji concert. Publika je uživala u nastupu različitih generacija koje su izvodile neke od najpoznatijih pjesama i koreografija. Posebne simpatije su pokupili članovi i članice pionirskog i rekreativnog ansambla.

Predsjednica KUD “Vogošća” Elma Korjenić je pojedincima I kolektivima uručila zahvalnice za doprinos u radu društva. Među onima koji su dobili zahvalnice je Općinski načelnik Migdad Hasanović koji se obratio prisutnima. Amila Alihodžić je predstavila istorijat KUD “Vogošća” koje se decenijama uspješno predstavlja bosanskohercegovačkoj, ali i publici širom svijeta. Nastupile su i vokalne solistice Amila Grbo i Rasema Selimović. Osim koreografija Refika Kulića Fikana publika je imala priliku uživati i u postavkama Erne Menzilović i Vedada Smajlovića.

(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Comments are closed.

Close Search Window