Kultura|

I bez obzira što je prošlo toliko godina bol ne jenjava. Tradicionalna manifestacija „11 Zlatnih“ u organizaciji Nogometnog kluba “Ozren” upriličena je danas na stadionu u Svrakama koji nosi ime po jednom od heroja – Ešef Ešo Pustahija. Brojne delegacije, članovi porodica, prijatelji kluba ali i nekadašnji saigrači prisjetili su se 11 zlatnih heroja i igrača ovog kluba koji su pokazali svoju hrabrost u najtežim vremenima i na taj način izgubili svoje živote. Manifestacija je počela polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe.
Prisutnima se obratila i Elma Kerla pomoćnica načelnika Općine Vogošća u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu. Ona ističe da nikako ne smijemo zaboraviti one koji su dali svoje živote za odbranu naše domovine. Među prisutnima bila je i Jasmina Pustahija – Halilić, sestra rahmetli Ešefa Eše Pustahije koja je sa mnogo emocija govorila o svom bratu.
Ova manifestacija se organizuje u čast fudbalera “Ozrena” koji su poginuli tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Njih jedanaest, čitav jedan fudbalski tim. Tih “11 Zlatnih” su: Ešef Pustahija, Namir Merdan, Nedžad Zlatarac, Šaćir Fejzović, Ferid Zukić, Idriz Alić, Amir Bešlija, Mirzet Korjenić, Ševko Kevelj, Omer Hido i Suad Hegić.
Manifestacija će tokom naredna dva dana biti nastavljena Memorijalnim malonogometnim turnirom koji će se održavati u Sportskoj dvorani Osnovne škole „Porodice ef. Ramić“ u Semizovcu.

(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Comments are closed.

Close Search Window