Obrazovanje|

Općinski načelnik Migdad Hasanović upriličio je danas (19.02.2024.godine) sastanak sa dobitnicima zlatnih i srebrnih znački Univerziteta u Sarajevu, a koji žive na području općine Vogošća. Prijem je organizovan za dobitnike ovih priznanja u akademskoj 2022/2023.godini. Zlatne značke za prvi ciklus studija, dobile su  Elma Ahmetović i Amina Bećar. Zlatne značke za drugi ciklus studija dobile su Ajla Bukva, Adela Pišmo i Senida Subašić. Vrijedi napomenuti da su one bile dobitnice Zlatne značke i u prvom ciklusu studija.

Srebrnu značku, za prvi ciklus studija dobile su Azra Pašalić, Devla Panjeta, Amina Čutura i Berina Vatreš.  

Općinski načelnik je naglasio da postoji mogućnost da na području Vogošće ima još dobitnika ovih priznanja, ali, usljed nepostojanja jedinstvene baze podataka o ovim priznanjima, uspjelo se saznati za pomenute. Uputio je poruku javnosti da, ukoliko ima još dobitnika za koje općinske službe nisu uspjele saznati, da treba da se jave nadležnoj općinskoj službi za Privredu, lokalni integrisani razvoj i društvene djelatnosti, kako bi se i za njih upriličio prijem.

Takođe se interesovao za planove ovih mladih ljudi, te naglasio da je za one koji pokazuju izvrsnost u svom školovanju neophodno otvoriti mogućnost da istu tu izvrsnost pokažu u radu, te da će Općina Vogošća nastojati da, sa svoje strane, pruži i tu priliku.

Posebno su ga zanimala razmišljanja najboljih među najboljima o tome kako vide budućnost ove zemlje i u ovoj zemlji.

Nekoliko puta je naglasio ta da njihova izvrsnost u poslu kojim se bave predstavlja u ovim vremenima vrhunski patriotizam.

Dobitnicima ovih priznanja uručene su i prigodne novčane nagrade.

Comments are closed.

Close Search Window