Općinsko vijeće|

Općinsko vijeće Vogošća održalo je 29.02.2024.godine svoju 34. redovnu sjednicu.

Nakon redovnih uvodnih tačaka kao što su Vijećnička pitanja i inicijative, usvojena je, u skraćenom postupku Odluka  o  usvajanju  Izmjena  i  dopuna  Regulacionog  plana Industrijskog   kompleksa  „Unis“  u Vogošći – izgradnja poslovnog objekta i rekonstrukcija sa dislokacijom postojeće saobraćajnice. Usvojena je Odluka o odobravanju i izdvajanju novčanih sredstava iz Budžeta Općine Vogošća za 2024. godinu za RVI 100% I grupe –paraplegičare sa mjestom prebivališta na području općine Vogošća.

Usvojeno je i nekoliko izvještaja i to: Izvještaj o radu Pravobranilaštva Općine Vogošća za period 01.01.-31.12.2023. godine, Izvještaj o radu Savjeta mjesnih zajednica i finansijski izvještaj za 2023. godinu sa Programom rada Savjeta mjesnih zajednica za 2023.godinu, Izvještaj o korištenju javnih površina sa stepenom naplate za 2023.godinu, te Izvještaj o stanju poljoprivrede na području općine Vogošća za 2023.godinu.

Nakon 34. Redovne sjednice, a u povodu Dana nezavisnosti održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća, te položeno cvijeće na spomen obilježja. U okviru Svečane sjednice obratili su se predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća Avdo gljiva i općinski načelnik Migdad Hasanović. Predjedavajući je podsjetio na historijski i političkikontekst u kojem je došlo do proglašenja nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, dok se općinski načelnik zahvalio najmlađim učesnicima Svečane sjednice. Naime, u okviru Svečane sjednice nastupili su, sa svojim prigodnim tačkama, učenici vogošćanskih škola. Pročitani su i nagrađeni literarni radovi na konkursku koji je raspisala JU KSC Vogošća. Prvo mjesto osvojila je Aida Mulaahmetović učenica OŠ “Zahid Baručija”, Drugo Aličić Ahmed iz OŠ “Mirsad Prnjavorac”, a  treće Ajna Kopić iz OŠ “Izet Šabić”

Kompletan snimak Svečane sjednice možete pogledati u programu Televizije Vogošća u četvrtak 29.02.2024.godine od 20 sati, a snimak 34.redovne sjednice u subotu 02.03.2024.godine od 14 sati.

Comments are closed.

Close Search Window