Općinsko vijeće|

Općinsko vijeće Vogošća održalo je 27.06.2024.godine svoju 38. redovnu sjednicu.

Nakon redovnih uvodnih tačaka kao što su Vijećnička pitanja i inicijative vijećnici su usvojili Izvještaj o provedenim aktivnostima na dodjeli stipendija Općine Vogošća u školskoj/akademskoj 2023/2024.godini. Prema tom izvještaju Općina Vogošća je dodijelila 297 stipendija i to srednjoškolcima 167 i studentima 130 u ukupnom iznosu od 285.705,00 KM.

Razmatrana je i informacija o stanju javnog gradskog prijevoza na području općine Vogošća. Općinsko vijeće je raspravljalo i o Informaciji o postupanju Vlade Federacije BiH po pitanju lokaliteta kasarne “Enver Šehović” u Semizovcu. Vijeće je Informaciju primilo k znanju i jednoglasno usvojilo zaključke kojima se zahtjeva da se postupanje u vezi sa državnom imovinom vrati u ustavne okvire, te dalo ovlaštenje općinskom načelniku i predsjedavajućem Općinskog vijeća da o zaključcima Općinskog vijeća Vogošća obavijeste sve relevantne institucije te da se, kroz razgovore, iznađu adekvatna rješenja na tadovoljstvo svih uključenih aktera, ali, prije svega, unutar zakonskih okvira.

Snimak 38. redovne sjednice Općinskog vijeća Vogošća možete pogledati u programu Televizije Vogošća u subotu 29.06.2024.godine od 14 sati.

Comments are closed.

Close Search Window