Komunalna infrastruktura|

U ulici Rosulje su od 09.07.2024.godine otpočeli radovi na asfaltiranju, postavljanju habajućeg sloja, saobraćajnice u dužini od 280 metara. U prethodnom periodu u trupu ove saobraćajnice izvedeni su radovi na izgradnji separatne kanalizacije i vodovodne mreže, te postavljen jedan sloj asfalta.

Radove izvodi firma “Ame” d.o.o. Breza. Vrijednost predmetnih radova u ulici Rosulje iznosi 399.729,33 KM, a finansiraju se sredstvima Federalnog Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, putem Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i iz Budžeta Općine Vogošća.

Navedenim radovima je obuhvaćen iskop projektovane trase saobraćajnice, priprema podtla za ugradnju grede izrada grede, izrada tamponskog sloja, izrada drenaže, ugradnja betonskih ivičnjaka, postavljanje slivnika za odvodnju, asfaltiranje kolovoza u dva sloja, asfaltiranje pješačkih staza, te izrada horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije. Kolovoz je širine 6 metara, a obostrane pješačke staze širine po 1,6 metara.

Nadzor nad radovima vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Radove je, obišao općinski načelnik Migdad Hasanović sa saradnicima.

Comments are closed.

Close Search Window