Novosti|

Danas je u kabinetu Općinskog načelnika potpisan Ugovor za izvođenje radova na izgradnji fekalne kanlizacione mreže i izgradnji nove oborinske kanalizacione mreže naselja Orahov Brijeg, općina Vogošća-Kolektor 11.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 499.451,39 KM, od toga sredstava u iznosu od 120.000,00 KM obezbjeđuje Fond za zaštitu okoliša FBiH, dio od 200.000,00 KM sufinansira Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša putem Sporazuma o sufinansiranju projekata iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2024. godinu od namjenskih sredstava- vodne naknade na području općine Vogošća, a preostali dio finansira se sredstvima Budžeta Općine Vogošća.

Ovim Ugovorom planirana je izgradnja fekalnog kolektora 11, u dužini od cca 1140 m, koji se proteže uz Poljinski potok i predstavlja recipijent ostalim projektovanim fekalnim kolektorima. Profil cijevi je DN 300 mm, koja je od centrifugiranog poliestera SN 10 000. Izvršiti će se ugradnja AB okana, kao i izrada kućnih priključaka.

Rok za izvođenje radova je 120  radnih dana. Izvođač radova je firma ”Ted Invest“ d.o.o. Sarajevo.

Garancija za izvedene radove iznosi 2 godine od datuma primopredaje radova, a Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo i krajnji korisnik KJKP “Vodovod i Kanalizacija” d.o.o. Sarajevo.

Comments are closed.

Close Search Window