Novosti|

Danas je Općinski načelnik Migdad Hasanović sa predstavnicom firme “Mibral doo Sarajevo potpisao Ugovor za izvođenje radova na izgradnji primarne i sekundarne, kišne i fekalne kanalizacije u naselju Hotonj IV.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 746.460,00 KM, od toga dio sredstava u iznosu od 375.000,00 KM sufinansira Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša putem Sporazuma o sufinansiranju projekata iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2024. godinu od namjenskih sredstava- vodne naknade na području općine Vogošća, a preostali dio finansira se sredstvima Budžeta Općine Vogošća.

Općina Vogošća je do sada u naselju Hotonj IV fazno izvela cca 3.5 km separatne kanalizacione mreže sa revizionim oknima, te putem KJKP,, Vodovod i Kanalizacija ” d.o.o. Sarajevo izvršila izradu kućnih priključaka.

Ovim Ugovorom planiran je nastavak radova, koji podrazumjeva izvođenje radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u naselju Hotonj IV, u dužini od cca L= 650 m, profil cijevi je DN 300 mm (cca 1300 m), koje su  od centrifugiranog poliestera SN 10 000. Ugrađivati će se GRP okna, vršiti izrada kućnih priključaka (oborinskih i fekalnih) na novoizgrađenu kanalizacionu mrežu, te sanacija površina nakon izvedenih radova.

Rok za izvođenje radova je 150  radnih dana.

Garancija za izvedene radove iznosi 2 godine od datuma primopredaje radova, a Nadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo i krajnji korisnik KJKP “Vodovod i Kanalizacija” d.o.o. Sarajevo.

Comments are closed.

Close Search Window