Komunalna infrastruktura|

U petak, 16.08.2024. godini, između Općine Vogošća i firme “MGBH” d.o.o. Sarajevo potpisan je Ugovor o izvođenju radova na sanaciji saobraćajnice u Ul. Hotonj IV (Bašta i boračke) i sanaciji rova i oštećenja u Ul. Mitra Šućura.

Na navedenim lokalitetima su u prehodnom periodu vršeni intenzivni radovi na izgradnji separatne kanalizacione mreže i rekonstrukciji vodovoda, zbog čega je asfaltni kolovoz u značajnoj mjeri oštećen.

U Ul. Mitra Šućura planirana je sanacija rova, uz napomenu da će na dijelovima kolovoza na kojem su vidljive mrežaste pukotine i veća oštećenja biti izvršena sanacija asfalta u kompletnoj širini, uz ojačanje kolovozne konstrukcije. Ukupna planirana površina za sanaciju iznosi oko 1.800 metara kvadratnih.

U Ul. Hotonj IV (dio Bašta), zbog prethodnog stanja saobraćajnice, planirana je sanacija kolovoza u punoj širini, ukupne dužine od oko 480 metara (dio u dužini od oko 100 metara planiran je kroz ugovor na kanalizacionoj mreži i nije predmet ovog ugovora). Radovi se izvode prema prethodno pripremljenoj projektnoj dokumentaciji, kojom je planirana ugradnja ivičnjaka, slivnika za prikupljanje oborinskih voda i asfalta u jednom BNHS sloju debljine 7 centimetara. Pripadajući krakovi ulice tretirat će se na više načina, odnosno kroz sanaciju rova u dielu u kojem je to moguće, a na krakovima koji se ne vode kao javno dobro izvršit će se sanacija makadama. 

U Ul. Hotonj IV (dio boračke), planirana je također sanacija kolovoza u punoj širini, ukupne dužine od oko 200 metara. Ugovorom je planirana zamjena dijela kolovozne konstrukcije, izrada drenaže za prikupljanje pribrežnih voda, ugradnja ivičnjaka, slivnika za prikupljanje oborinskih voda i asfalta u jednom BNHS sloju debljine 7 centimetara.

Vrijednost Ugovora iznosi 485.357,74 KM sa PDV-om, a finansirat će se sredstvima Budžeta Općine.

Rok za realizaciju radova predviđenih Ugovorom je 90 dana od dana uvođenja u radove od strane Nadzornog organa. Potrebno je napomenuti da dinamika izvođenja radova u “Bašti” zavisi direktno od dinamike izvođenja radova na izgradnji kanalizacione mreže.

Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Comments are closed.

Close Search Window