Obrazovanje|

S početkom nove školske godine završena je i rekonstrukcija i uređenje fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Izet Šabić”. Ovaj projekat finansirala je Evropska unija. Rekonstrukcija je počela 19. decembra 2023. godine, a završena je 28. augusta 2024. godine kada je upriličen tehnički prijem fiskulturne sale.

Radovi su podrazumijevali sveobuhvatnu sanaciju fiskulturne sale, svlačionica, toaleta, krova, kabineta za rekvizite i kabineta za nastavnike.

U okviru realizacije ovog projekta izvršena je zamjena stare, dotrajale i oštećene podloge i postavljanje nove sportske elastične podne obloge sa visokokvalitetnim karakteristikama, a shodno evropskim i ostalim standardima, koji važe za ovakve objekte. Također, izvršeni su i molersko-farbarski radovi, građevinski, zanatski, keramički i stolarski radovi uz zamjenu hidroizolacije i elektroinstalacija.

Direktor škole Medžid Hasković, koji je uložio velike napore da dođe do realizacije ovog projekta, ističe da je projekat izuzetno značajan kako za 465 učenika koji pohađaju nastavu u ovoj školi, tako i za uposlenike. On je izrazio zadovoljstvo urađenim poslom i naglasio da su realizacijom ovog projekta učenicima i nastavnom osoblju omogućeni bolji uslovi za rad, kvalitetnije održavanje nastave iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj, ali i drugih sportskih aktivnosti.

Direktor škole, uposlenici, učenici i roditelji zahvalni su predstavnicima Evropske unije na podršci u realizaciji ovog projekta.

/Tekst preuzet sa web portala OŠ “Izet Šabić”/

Comments are closed.

Close Search Window